Communicatie

Je ontkomt er niet aan, zodra je ergens bent waar ook andere mensen zijn communiceer je. Bij het uitwisselen van verbale boodschappen en reageren op elkaar stuit je regelmatig op verschillende meningen, word je niet altijd begrepen of begrijp je anderen verkeerd.   
Waar mensen met elkaar communiceren, spelen verschillen in persoonlijkheid en informatieverwerking een grotere rol dan we vermoeden. 

Communicatie vanuit de Transactionele Analyse onderzoekt de communicatie tussen mensen en de daaronder liggende dynamische drijfveren en patronen. Bij Belbin het perspectief van de teamrollen, Bij Blake en Mouton gaat het om leiderschap, De Bono beschrijft 6 denkhoeden. Rosenberg wil juist aandacht voor beter luisteren, dieper respect en inlevingsvermogen en bij de Platina Regel wordt de interpersoonlijke communicatie benadrukt.

Aan de wieg van de Platina Regel staat de opvatting dat iedereen zo zijn gewoonten heeft en een persoonlijke blik op de wereld om zich heen. Gewoonten worden trekjes die op den duur patronen vormen. De manier waarop je communiceert, ofwel je communicatiestijl, is ook een patroon. In de Platina Regel wordt vanuit het begrijpen van de communicatiestijlen inzicht gegeven in de verschillen.    

In de communicatieworkshop leer je:
Het resultaat:je begrijpt beter welke signalen andere mensen uitzenden en kunt daar effectiever op anticiperen. 
 
Vraag de workshop aan: info@pit2people.nl  Incompany, max.aantal deelnemers 12, kosten € 350,-- (excl. BTW)          

Vraag direct aan